Inspiration

Hur väljer man rätt kakel/klinker?

wadi-4693

Hur väljer man egentligen rätt kakel? Finns det rätt och fel? Nej, det är precis det de inte gör. Smaken är olika och det gäller att hitta något som passar hemma hos dig/er.

Vad vill vi ha för känsla?

Känsla är en viktig del i väljandet. Vill vi att det ska följa en röd tråd? Ska vi ha samma kakel/klinker i båda badrummen/hallen? Man kan börja att tänka i färgskala, för det är oftast där man vet vad man gillar. Varmt eller Kallt? Färg eller inte färg? Samma klinker på både vägg & golv?

Stora plattor?

Stora plattor är det som säljs mest just nu, storlek 60×60 men det börjar även bli mer 60×120. Det finns många fördelar med stora plattor: Mindre fogar vilket gör att det blir enklare att hålla rent då det egentligen är fogen som är det stället där smuts kan sätta sig. Rummet känns även större om man använder större plattor.

Små plattor?

Just nu är det modernt med små plattor, gärna avlånga. Man kan ställa dom på höjden, lägga som fiskben eller lägga dom i ett omlott mönster.

Blankt eller matt?

Blankt ger oftast en känsla av rymd, badrummet känns större och lite extra ”fräscht”. Många tror att det är enklare att rengöra en blank platta men det är egentligen ingen skillnad mot matt.

Matt däremot ger en mer ombonad och varm känsla, reflekterar inget som det blanka gör.

Har ni svårt att komma fram till något? Ta gärna hjälp av oss så kan vi göra kostnadsfria skisser av era badrum för att testa vad som kan funka i just erat badrum. Maila contact@clinker.se med en planskiss så är vi igång.

0
0